Hőgyes Endre tanulmányi verseny

Kórélettan

Semmelweis Egyetem, Általános Orvosi Kar

A Kórélettani Intézetben hagyomány, hogy minden évben az Intézet alapítójáról, Hőgyes Endréről elnevezett tanulmányi versenyt tartunk a második félévben. A verseny időpontját később hirdetjük ki.

Az eddigiektől eltérően, idén a „belépő” dolgozat nem feltétele a részvételnek, ugyanakkor kritérium az, hogy a 7. héten tartandó gyakorlati demonstráció legalább 4-es (jó) minősítéssel teljesüljön.

Szintén újdonság, hogy a versenyt az e-learning-rendszer segítségével bonyolítjuk le, a NET földszinti számítógépes (NET1, 2, 3) termeiben. A versenyre jelentkezni kell. Jelentkezni 2017. április 1-től az e-learning rendszerben lehet, a Kórélettan 2 kurzuson belül.

A versenyen helyezéstől függetlenül egy bizonyos szintet (ez rendszerint 90%) meghaladók az év végi vizsga egyes részeire (1 elméleti tétel, laborkérdés, EKG, hematológia) jeles jegymegajánlást kapnak. Ha valaki az elméleti anyagból kap jegymegajánlást, akkor a vizsgán két kérdést húz, de csak az egyikből (amit ő választ) kell felelnie, a másikra kapott jegye a megajánlás miatt jeles. Az is előfordulhat, hogy valaki a félév során az előadások anyagaiból írt tesztekből és a verseny elméleti részéből is 90% feletti eredményt ért el, azonban a vizsgaszabályzat miatt akkor is csak egy elméleti kérdés alól adhatunk felmentést. A vizsga többi részére vonatkozó jegymegajánlás azt jelenti, hogy a hallgató nem is kapja meg a szóban forgó feladatot.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt.


Utolsó módosítás: 2017.09.02 13:14