Levelezési listák

Kórélettan

Semmelweis Egyetem, Általános Orvosi Kar

Ugrás a levelezési listákhoz

Minden hallgató két levelezési listának a tagja. Az egyik a csoport listája, a másik a tantárgyé. A listák azon túl, hogy hagyományos levelezési listaként működnek (vagyis a lista címére írt levélből minden listatag kap egy példányt) böngészőprogram segítségével további, jelszóval elérhető szolgáltatásokat nyújtanak: iyen az archívum és a dokumentumtár.

A csoportlisták

Ezek a tantárgy oktatásához segítséget nyújtó levelezési listák. Minden csoportnak saját listája van, pl. az E/3 csoporté a kortan-aok3-e3@lists.semmelweis-univ.hu. A lista címére írt levelet a lista minden tagja megkapja. A lista tagjai a csoportban levő hallgatók, valamint a gyakorlatvezetőjük. Bejelentkezni nem kell a listákra, mindenki automatikusan taggá válik, aki a Neptunban felvette a kérdéses gyakorlatot. A listára mindenki azzal a címmel kerül föl, amit a Neptunban email címként megadott. A lista célja az oktatással összefüggő kérdésekben a tanár-diák kapcsolat és a hallgatók egymás közötti kommunikációjának megkönnyítése. A szolgáltatáshoz archívum, valamint közös dokumentumtár tartozik, ezek csak a lista tagjai számára érhetők el. A lista munkacsoportként használható, megvitathatók a felmerült kérdések, időpontok egyeztethetők, dokumentumok cserélhetők. Ez utóbbira érdemes a dokumentumtárat használni. A lista címére írni, a dokumentumtárba anyagokat feltölteni a lista minden tagja jogosult. A dokumentumtárat illegális célra használni természetesen tilos, ha ez mégis előfordulna, minden ebből eredő következményért teljes mértékben a kérdéses anyagot feltöltő személy felel.

A tantárgylista: kortan-aok3@lists.semmelweis-univ.hu

Ez a tantárgy fóruma és dokumentumtára. Tagjai a harmadéves hallgatók és az oktatók. Erre a listára nem kell jelentkezni, mert automatikusan taggá válik mindenki, aki tagja a saját csoportlistájának. A lista célja, hogy minden hallgatóhoz el tudjuk juttatni az oktatással kapcsolatos üzeneteket és segédanyagokat. A listára főleg az intézet munkatársai írnak. Hallgatók is írhatnak ide levelet, de ezek csak a szerkesztő engedélyezése után kerülnek kézbesítésre (vagyis ez a lista moderált). A fórum archívuma publikus, a weben bárki számára elérhető. A dokumentumtár csak a listatagok számára érhető el. A dokumentumtárba jellemzően az intézet munkatársai töltenek fel oktatási segédanyagokat. Ezek az anyagok (előadási ábrák, hangfelvételek, gyakorlati anyagok, vizsgakérdések, hallgatói vélemények, stb.) bárhonnan elérhetők és letölthetők. Indokolt esetben a hallgatók is feltölthetnek állományokat, de ezek csak a listatulajdonosok engedélyével válnak a többiek számára is láthatóvá.

A böngészőprogramon keresztül, jelszóval elérhető szolgáltatások

A legfontosabb a dokumentumtár és az archívum. A dokumentumtárba tetszőleges állományok tölthetők fel ill. onnan le. Ez jó lehetőséget teremt az oktatási segédanyagok elérésére. Az archívumban megtalálhatók a listára kiküldött régebbi levelek. Ezen túlmenően lehet levelet írni a listára, a lista tulajdonosának, megtekinthető a listatagok neve és címe, ill. néhány személyes adat, opció állítható be.

Nincs még jelszavam!/Elfelejtettem a jelszavam! Mit tegyek?

Ha valakinek még nincs jelszava, vagy elfelejtette, akkor ezen az oldalon kattintson a képernyő felső csíkján középen a "Ez az első bejelentkezése?" ill. az "Elveszett a jelszava?" feliratra, majd írja be az email címét és kattintson a "Jelszó kérése" gombra. Erre a megadott címre fog kapni egy levelet (feltéve, hogy az adott címmel tagja valamelyik csoportlistának), amiben a rendszer küld egy linket. Erre kattintva már be lehet állítani egy jelszót, amivel a későbbiekben már be lehet jelentkezni. Ha a rendszer azt mondja, hogy az adott címmel nincs tag egy listán sem, akkor a gyakorlatvezető segítségét kell kérni.

A hanganyag lejátszása pár másodperc után megakad! Mit tegyek?

A hanganyagot először töltsük le, és a saját gépünkről hallgassuk, ne közvetlenül a weboldalról. (Firefoxban: kattintás az egér jobb oldali gombjával, majd "Hivatkozás mentése más néven...")


Utolsó módosítás: 2017.09.02 11:54